2020-2021 AKADEMİK YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT OLAN VE YURT BAŞVURUSUNDA BULUNAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 11.09.2020

Üniversitemize 2020-2021 Akademik  yılında yeni kayıt olan öğrencilerimizin Yurt Başvuruları ile ilgili talepleri 9 Eylül 2020 saat 17:00 ye kadar “ODTÜ 2020 YKS VERİ GİRİŞİ PROGRAMI” aracılığı ile tamamlanmış olup sistemimize aktarılmıştır.

07 Eylül2020 tarih-10178 sayılı  Rektörlük  Genel Duyurusunda  “2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE  ÜNİVERSİTEMİZDE TÜM DERSLERİN UZAKTAN ÖĞRETİM YÖNTEMİYLE SÜRDÜRÜLECEĞİ”  ilan edilmiştir. Bu kararın içeriği ile bağlantılı olarak Üniversitemiz Yurtlarına Kayıt işlemlerine yüz yüze eğitime  geçilmesi ile ilgili alınacak karar sonrasında başlanacaktır.

Yüz yüze eğitime geçildiği dönemde kayıt işlemlerine esas oluşturacak başvuru listeleri 2 Kasım 2020 tarihinde yurtlar.metu.edu.tr web adresimizden yayınlanacaktır.

ODTÜ 2020 YKS Kayıt Programına Veri Girişi  sırasında yurt başvurusunda bulunmayan veya herhangi bir nedenle başvurusu sisteme aktarılamamış olan  öğrenciler 11 Kasım 2020 Çarşamba günü  saat 16:30’  a kadar  Yurtlar Müdürlüğü resmi web sayfasında yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra Yurtlar müdürlüğü e-posta adresinden ym@metu.edu.tr ) Yurtlar Müdürlüğüne öğrenci numaralarını da belirterek başvuru taleplerini iletebilirler.

11 Kasım 2020 tarihinden sonra yapılacak başvurular ara sınıf öğrencilerinin başvuru sürecinde resmi web sayfasında duyurulan tarihin son gününe kadar kabul edilecek olup, bu durumdaki öğrencilerin yurt puanları kendi içerisinde değerlendirilerek  “Geç Başvuru Kayıt Listesi” adı altında ilk başvuru ve 10 günlük süre içerisindeki başvuru listesinin sonuna eklenecektir Bu durumdaki öğrencilerin puanlamaları ilk liste ve ilave 10 günlük sürede yapılan başvuruların puanlamasından hariç tutulacaktır.