2022-2023 EĞİTİM  DÖNEMİ

ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN KONUKEVİ KAYIT DUYURUSU

KONUKEVİ STATÜSÜNDEKİ YURT KAYITLARI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Konukevi statüsündeki yurtlara kayıt yaptırmak isteyen ve yurt başvurularını tamamlamış olan öğrenciler için;

Konukevi Kayıt Programı  21 Eylül 2022 Salı  günü saat 09:30 da ogrencikonukevikayit.metu.edu.tr adresi üzerinden aktif hale gelecektir ve  aynı gün saat 16:00 da sistem kapanacaktır.  Öğrenciler tercih ettikleri Konukevine web adresindeki yönergeleri takip ederek kayıtlarını yapabileceklerdir. Konukevi odasını sistem üzerinden almış olan  öğrencilerin  kesin  kayıt işlemlerini tamamlayabilmeleri  için  depozito, sabit gider ve yurt ücret dekontları ile aile vukuatlı nüfus kayıt örneğini   yurt  mail adresine  göndermeleri gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini ve dekontlarını   tam olarak gönderen öğrencilerin    online konukevi  kayıtları  tamamlanacaktır.

Konukevlerine her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun talep olacağı düşünülmekte olup boş yerlerin kısa zamanda dolacağını da göz önüne bulundurmanız rica olunur.

Konukevlerine başvuru ve kayıt sürecinde aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanızı önemle rica ederiz.

• Üniversitemiz yerleşkesinde Yurtlar Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan konukevi statüsündeki kadın  yurtlarımız (12. Konukevi, Osman Yazıcı Konukevi, 16. Konukevi )  ve erkek yurtlarımız (15. Konukevi, Faik Hızıroğlu Konukevi)   farklı oda tiplerine ve donanıma sahip olup, diğer yurtlarla eşgüdüm içerisinde öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaktadır.
  • Konukevlerine kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencilerin aynı eğitim yılı içerisinde, diğer yurt ve konukevlerine transferleri mümkün olmamaktadır.
  • Konukevlerine kayıtlı öğrenciler Üniversitemiz Burs Ofisi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen burs olanaklarından da yararlanamazlar.
  • Konukevlerine on-line kayıt işlemi yapabilmek için ailesi Ankara merkez ilçeleri dışında ikamet eden ve yurtta kalmak isteyen lisans programlarına  2022-2023 eğitim yıllarında yeni kayıt olan öğrencilerin ODTÜ Sistemine Bilgi Girişi sırasında yurt başvurusunda bulunmuş olmaları gerekmektedir. Bu başvuruyu gerçekleştirmeyen öğrenciler on-line sistem üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremezler.
  • Yurtlar Yönetim Kurulu kararı gereği 20 Eylül 2022 tarihinde konukevlerine yerleşemeyen ancak konukevinde kalmak isteyen öğrenciler 26 Eylül -28 Ekim tarihleri arasında Yurtlar Müdürlüğüne mail veya dilekçe ile başvuruda bulunabilirler. Bu tarihler dışında talep alınmayacaktır. Boş yer durumuna göre öğrencilerin   konukevlerine yerleştirilmeleri  dönem sonuna kadar devam edecektir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim  Yılı  sonuna kadar yerleşemeyen öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Son Güncelleme:
20/09/2022 - 11:05